"Delez grupa" želi da preuzme akcije u trgovini "Srbija"

Bez autora
Aug 23 2011

Trgovinski lanac "Delta Maksi", koji posluje u sastavu belgijske "Delez grupe" objavio je ponudu za preuzimanje 21,76 odsto preostalih akcija u trgovinskom preduzeću "Srbija", za koju je spreman da plati ukupno 78,9 miliona dinara, odnosno oko 773.000 evra. "Delta Maksi" već ima 58,63 odsto vlasničkog udela u trgovinskom preduzeću "Srbija", čije je sedište u Kragujevcu, a namerava da preuzme još 150.274 akcija po ceni od 525 dinara po deonici. Ponuda nije uslovna, a akcionari mogu da deponuju svoje akcije do 30. avgusta, kada ističe ponuda za preuzimanje. "Delta Maksi" navodi da će novac deoničarima isplatiti u roku od tri radna dana od dana isteka ponude. Ponuđač namerava da zadrži dosadaš nju aktivnost kompanije, koja se odnosi na maloprodaju hrane, pića i duvana, kao i da zadrži mesto njenog obavljanja u Srbiji, naročito u Beogradu. Ponuđač namerava da zadrži preduzeće unutar "Delta Maksija", a plan "Delez grupe" je da kroz investiciju u "Delta Maksi grupu", unapredi poslovanje u jugoistočnoj Evropi.

"Delez grupa" želi da preuzme akcije u trgovini "Srbija"Trgovinski lanac "Delta Maksi", koji posluje u sastavu belgijske "Delez grupe" objavio je ponudu za preuzimanje 21,76 odsto preostalih akcija u trgovinskom preduzeću "Srbija", za koju je spreman da plati ukupno 78,9 miliona dinara, odnosno oko 773.000 evra.

"Delta Maksi" već ima 58,63 odsto vlasničkog udela u trgovinskom preduzeću "Srbija", čije je sedište u Kragujevcu, a namerava da preuzme još 150.274 akcija po ceni od 525 dinara po deonici.

Ponuda nije uslovna, a akcionari mogu da deponuju svoje akcije do 30. avgusta, kada ističe ponuda za preuzimanje.
"Delta Maksi" navodi da će novac deoničarima isplatiti u roku od tri radna dana od dana isteka ponude.

Ponuđač namerava da zadrži dosadaš nju aktivnost kompanije, koja se odnosi na maloprodaju hrane, pića i duvana, kao i da zadrži mesto njenog obavljanja u Srbiji, naročito u Beogradu.

Ponuđač namerava da zadrži preduzeće unutar "Delta Maksija", a plan "Delez grupe" je da kroz investiciju u "Delta Maksi grupu", unapredi poslovanje u jugoistočnoj Evropi.

Ne predviđaju se, kako je istaknuto, bitne promene u broju zaposlenih ili uslovima zapošljavanja u kraćem roku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik